Antonio Calligaris start in 1923 met het vervaardigen van de artisanale stoelen uit hout met een stro zitje. Tot het begin van de jaren 60 blijft de productie handwerk en vooral een vrouwenzaak omdat zij behendig zijn in het rietvlechten en het kleuren van hout.

Vanaf de jaren zestig zet de industrialisering zich ook door in deze van oorsprong traditionele markt en gaan machines stro vlechten en de houtbewerking is niet langer met de hand. Alles gaat sneller en door de grotere productie verovert Calligaris de koppositie in het “stoelen-district” rond Udine een regio tussen Venetië en Trieste in noord Italië.

In 1986 komt Alessandro Calligaris als derde generatie aan het hoofd van het bedrijf. Het bedrijf gaat niet langer enkel stoelen maken maar volledige meubelreeksen mat tafels, kasten, bedden, salons en decoratie. Naast hout worden de materialen van de producten ook glas, metaal, leder en kunststof. In 1998 komt er een filiaal in California in de verenigde staten.

Sinds de jaren 2000 is er een ware Calligaris 2.0. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldspeler met afdelingen in Japan, Rusland en Frankrijk. In 2008 opent een flagshipstore in Milaan en in 2012 in Parijs.

De huidige filosofie van Calligaris is een synergie maken van traditioneel vakmaschap en modern Italiaans design. Meubels maken is bij Calligaris een industrie geworden waardoor ze bij de leiders van de sector horen. Calligaris telt wereldwijd 600 werknemers en heeft met meer dan 800 producten in de catalogus klanten in 90 landen.

Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond