.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

In 2008 schonken zakenpartners Eva van de Winckel en Gunter Van Oost het levenslicht aan Stoelendépôt. Het idee om uit het hele meubelgebeuren enkel de stoelen en tafels te lichten kwam na een zoektocht naar een tafel met stoelen voor onszelf enkele jaren eerder. Vanaf het begin wilden we enkel werken met Europese fabrikanten om zo een constante kwaliteit te kunnen aanbieden aan een betaalbare prijs. We hebben zeker niet het goedkoopste aanbod op de markt maar in het ruime aanbod kan iedereen zijn “goesting” vinden. Ruim 80% van de stoelen zitten in de prijsklasse tussen 100 en 700€.

Aanvankelijk een klein winkeltje in Lummen met een zestigtal stoelen met een eerder trendy modern design. Maar al snel kwam de vraag naar stoelen in verschillende genres, een gewone keukenstoel of iets wat landelijker.

Het aanbod groeide en in 2010 kwam er een tweede winkel in Leuven volgens hetzelfde concept. Maar door het steeds groter wordende aanbod was in 2013 het kleine pand in Lummen uit zijn voegen gebarsten en verhuisde wij Stoelendépôt naar Diest, twee jaar later volgde ook de winkel van Leuven de weg naar een nieuw groter pand.

Toen we verbouwplannen maakten met het pand van Diest kwamen we erachter dat onze winkel er zonevreemd lag en moesten we weerom een nieuw onderkomen zoeken. Dat vonden we in Heusden-Zolder. Dit zeer ruime moderne gebouw was bijna even groot als de voormalige winkel van Diest en Leuven samen. Sinds maart 2018 brachten we alles onder een dak in deze moderne hedendaagse winkel en bieden wij onderdak aan meer dan 300 stoelen, krukken en tafels.
Stilzitten is ons niet gegeven en we liepen al een tijdje met het idee om de naam te veranderen. Vanaf 1 maart 2019 is het niet langer Stoelendépôt maar STOELENHUYS

Contacteer ons