Pedrali is een italiaans bedrijf dat sinds 1963 eigentijds meubilair maakt voor de publieke sector, kantoren en particulieren.
De collectie is het resultaat van precies en doorgedreven onderzoek met als doel industriële designproducten te ontwikkelen met originele vormen in kunststof, metaal, hout en ook met bekleding.
Pedrali heeft een breed gamma van stoelen, tafels, bijzetmeubelen en verlichting uitsluitend in Italie vervaardigd in eigen productie-eenheden in Bergamo en Udine. Het productieproces vloeit voort uit een ontwerp met respect voor traditie, innovatie, superieur vakmanschap en creatieve uitmuntendheid.
Het experimenteren met productieprocessen, het gebruik van verschillende materialen en de samenwerking met vele ontwerpers hebben Pedrali de kans gegeven om belangrijke prijzen te winnen zoals de “Compasso d’Oro” voor het design van de “Frida” stoel.
Pedrali heeft meer dan gewone aandacht voor duurzaamheid in samenhang met het milieu. Er wordt gewerkt met de ISO 11469 norm en het FSC C114358 label. Wat een optimale recyclage en de herkomst van natuurlijke producten bevestigd.
Belangrijke referenties zijn het drie-sterren-restaurant Alain Ducasse in het Dorchester hotel te Londen, de Google-campus in Dublin, de Van Cleef & Arpels boutique op fifth avenue in NY en de Kanazawa Umimirai bibliotheek in Japan.
De dagelijkse leiding van dit familiebedrijf is in handen van broer en zus, Guiseppe en Monica Pedrali vanuit het hoofdkwartier in Mornico al Serio bij Bergamo.

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond