Het bedrijf werd opgericht in 1920 in Varedo, Italië en was gespecialiseerd in de productie van tafels en stoelen. Colico Antonio groeide in het na-oorlogse Italië uit tot wat begin jaren 70 een van de leidinggevende bedrijven zou zijn in zowel privé als contract meubilair.

 

Het intreden van Walter Colico, derde generatie, in het Milanese bedrijf in 1982 luidde een nieuw tijdperk in. Het van oorsprong handwerk bedrijf startte de zoektocht naar nieuwe vormen, nieuwe materialen en technieken om zo design meubilair te ontwikkelen met een internationale uitstraling. Meteen het ontstaan van COLICO DESIGN.

Ervaring, traditie en vakkennis komen samen met in zoektocht naar ecologische materialen en productieprocessen. Continue onderzoek en investeringen garanderen samenhang tussen productieproces en kwaliteit. Innovatie en functionaliteit geven de balans weer tussen verleden en toekomst.

 

Het jaar 2014 was weerom een keerpunt voor het bedrijf  dat verkoos zichzelf te vernieuwen en naar buiten te komen met een fris imago. Deze stap werd luister bijgezet door een nieuw logo en base-line : COLICO Extra Ordinary Design

 

Stoelen, tafels, krukken en zelfs sofa’s en objecten met een doorgedreven stilisme die er uitspringen door kwaliteit, comfort, stijl en weelderig ontwerp.

 

De aanwezigheid van Colico op de voornaamste beurzen zoals Salone del Mobile in Milaan, Maison &objet in Parijs en Crocus in Moskou bevestigen het internationale succes van het merk. Door de jaren heen heeft Colico zich niet alleen laten opmerken in Italië en Europa mmar ook ver daarbuiten dankzij zijn unieke stijl.

 

De toenemende en ontelbare samenwerking met gevestigde waarden en jonge designtalenten zorgen voor een voortdurende vernieuwing van collecties en ontwerpen. Zo ontstaan nieuwe producten met oog voor detail en naar de behoefte van de klant.

Toont alle 12 resultaten